Sprekers

Drs. Jacco Zijl
Sporttraumatologie (behandeling van sportletsels: voorste en achterste kruisbandreconstructies, uitgebreide bandreconstructies van de knie) en multi ligamentaire letsels in het bijzonder. Naast zijn werkzaamheden als orthopedisch chirurg is Jacco Zijl voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie.

 

 

Dr. Gie Auw Yang
Sporttraumatologie (behandeling van sportletsels), artrose (slijtage) van de knie en schouder, knieprothesiologie, computernavigatie (met computernavigatie een knieprothese plaatsen) en knierevisieprothesiologie (opnieuw plaatsen van een (deel van de) knieprothese), schouderaandoeningen, schouderprothesiologie, kinderorthopedie.

 

 

Drs. Ronald Wessel
Artrose (slijtage) van schouder, schouderaandoeningen, traumatologie (behandeling van acute letsels aan het bewegingsapparaat), speciële arthroscopische chirurgie (kijkoperaties in de schouder), schouderaandoeningen, schouderprothesiologie, sporttraumatologie (behandeling van sportletsels). Ronald vindt de schouder is prachtig gewricht met een geweldig aanpassingsvermogen. Als dit aanpassingsvermogen tekortschiet, ontstaan er klachten. Het is dan goed dat zowel de orthopeed als de fysiotherapeut ernaar kijkt. Ronald zal zijn visie over de schouder met ons delen en laat daarnaast tijdens een Live Surgery de schouderoperatie aan ons zien!

 

Dr. Just van der Linde
Artrose (slijtage) van schouder, schouderaandoeningen, traumatologie (behandeling van acute letsels aan het bewegingsapparaat), speciële arthroscopische chirurgie (kijkoperaties in de schouder), schouderaandoeningen, schouderprothesiologie, sporttraumatologie (behandeling van sportletsels).

 

 

 

Prof. Dr. Dirk Jan Veeger
Dirk Jan Veeger is werkzaam bij Human Movement Sciences aan de VU Amsterdam en is verbonden aan de faculteit van TU Delft. Dirk Jan zit in de Internal Shoulder Group, een technische groep van de International Society of Biomechanics en is deelnemer van de onderwijs commissie van Clinical Biomechanics. Dirk Jan loopt voorop als het gaat om de ontwikkeling in de biomechanica bij de bovenhandse sporter. Hij heeft een frisse, nieuwe kijk op werpen en gaat deze visie met ons delen.

 

Jelle Heisen
Menig Olympisch sporter is al door Jelle onder handen genomen tijdens een schouderrevalidatie. Als fysiotherapeut van het Nederlands dames handbalteam komt hij regelmatig blessures aan de schouder tegen. Daarnaast komen er in zijn praktijk Movamento veel individuele topsporters. Hij ziet dat de visie op schouderblessures veranderd, orthopeden terughoudender zijn met opereren en fysiotherapeuten daarmee een steeds belangrijkere rol in de revalidatie krijgen. Hij zal zijn visie over deze rol met ons delen op het congres!

 

Drs. Joeri Assink
Na nagenoeg 7 jaar bij de Maatschap Radiologie in het ziekenhuis in Woerden te hebben gewerkt is radioloog Joeri Assink sins 1 jaar werkzaam in het Antonius Ziekenhuis. Het is bekend dat aanvullend diagnostisch onderzoek belangrijk is bij knieletsel. Joeri zal laten zien wat er allemaal onderzocht kan worden door de radioloog en waar hij op let!

 

 

Edwin Visser
Met jarenlange ervaring als fysiotherapeut van het Davis Cup tennis team weet hij als geen ander welke schouderklachten er voorkomen. De belasting op de schouder is enorm tijdens toptennis. Edwin neemt je mee in de revalidatie van deze toptennissers.

 

 

 

Sandra Baars
Sandra is als fysiotherapeute werkzaam op de schouderpoli in het Antonius Ziekenhuis. Zij wilt precies begrijpen hoe bewegingsklachten bij mensen ontstaan; haar doel is door middel van kennis en gedegen onderzoek tot een juiste diagnose te komen. Zij zal in de workshop de triage van schouderklachten op de schouderpoli laten zien. Op deze manier wordt er beoordeeld waar de schouderklacht thuishoort, de fysiotherapeut, orthopedisch chirurg of wellicht ergens anders…

 

Adriaan Bom
Adriaan is Rayon Manager Sport Medicine bij Arthrex en is daarmee op de hoogte van alle innovaties op het gebied van sportgeneeskunde en chirurgie. Een ontwikkeling op dit gebied is dat fysiotherapeuten steeds meer richting de specialistische diagnostiek verschuift. Adriaan zal ons in een workshop laten zien hoe de echo hier een bijdrage aan kan leveren. We gaan de schouder van binnen bekijken!

Advertenties